« previous 1 next »
|
Mendey Gra z nami od: 05.12.2011 Postów: 1 |
Napisany 09.01.2012 o 19:18
Uznałem, że napisanie na forum moich propozycji będzie najlepszym wyjściem.
Wybacz, że w paincie, ale maaaarny ze mnie grafik. 1. Układ strony, propozycja #1 ![]() Jest to zmodyfikowana wersja, tego co kiedyś już przedstawiałem. Jak ja to widzę: Na stronie na pewno zmieści się 8 do 10 newsów, dużo miejsca zajmie także sekcja "najciekawsze newsy, najnowsze artykuły". Jest ona dostępna chyba na każdej szanującej się stronie o grach, w tej czy innej postaci, więc uważam ją za niezbędną. "Lista nowych video, recenzji" będzie przedstawiała przede wszystkim odnośniki do materiałów filmowych na naszym kanale yt (lub umieścimy video na stronie, wtedy będzie odnośnik do powiedzmy gu.pl/video=12, (to tylko przykład)), rzadziej recenzji/artykułów (jak już znikną z "najciekawsze newsy, najnowsze artykuły". "Daty premier" - kilka ostatnio wydanych gier; Pasek opcji: * newsy - odnośnik do wszystkich newsów z danego dnia Jest to konieczne, z tego powodu, że piszę newsy dopiero po południu, bo wcześniej nie dam rady. Zazwyczaj piszę jeden po drugim, a jak jest ich dużo, to pierwszy news po, powiedzmy, 3 godzinach znika już z głównej strony *recenzje, zapowiedzi, artykuły - po wybraniu kategorii, lista tekstów pojawi się (tak jak obecnie - http://news.g4l.pl/artykuly.html) zamiast newsów, po wybraniu tekstu, ten zostanie wyświetlony (również, tak jak obecnie - http://news.g4l.pl/40/batman-arkhamcity-recenzja.html) zamiast newsów; lewa część strony pozostaje bez zmian; oczywiście, lista musi być czytelna i przyjemna dla oka * video - lista materiałów filmowych pojawia się także na miejscu newsów; lista musi być czytelna i przyjemna dla oka * daty premier - również powinny się zmieścić w sekcji przeznaczonej dla newsów * galeria - zbiór okładek gier, których screeny mamy w galerii. Dla przykładu mamy galerię Mass Effect 3, klikamy na okładkę gry, pojawia się lista obrazków. Podoba mi się sposób wyświetlania obrazków w sklepie, dlatego proponowałbym taki właśnie system. * forum - to osobny temat do przedyskutowania * sklep - odnośnik do sklepu Minusem tego rozwiązania jest relatywnie mała przestrzeń dla reklamy sklepu. // wszelkie nazwy są użyte w celach demonstracyjnych |
« previous 1 next »